Operacija srčane premosnice

Presađivanje koronarne arterije (CABG) operacija je za obnavljanje protoka krvi u koronarnim arterijama srca. Razumno je posegnuti za otvorenom operacijom u nedostatku mogućnosti izvođenja koronarnog stentiranja (povećanje uskog grla u posudi pomoću stenta). Operacija uključuje zaobilaženje mjesta suženja koronarne žile pomoću šantova. Kirurška intervencija takvog plana djeluje kao metoda borbe protiv koronarne bolesti srca (IHD).

Svrha operacije

Ponovimo da se CABG vidi kao spas za ljude s ishemijskom bolešću srca, čija je manifestacija infarkt miokarda. Sve donedavno, bolest je držana među prva tri mjesta u uništavanju ljudskog života. Borba protiv začepljenja koronarnih žila (CS) odvijala se na različite načine, ali medicinska pomoć bila je učinkovita tek nakon stvaranja sindikata kardiologa i kardiohirurga.

Danas kirurška intervencija u tijeku bolesti omogućuje vam stvaranje zaobilaznog puta opskrbe krvlju bez utjecaja na zahvaćene žile: kirurg uspijeva ukloniti uzrok angine pektoris i osigurati punu opskrbu krvlju srčanog mišića (CM). Nakon operacije, CM područje, koje je prethodno bilo lišeno dovoljne količine krvi, prima potrebnu količinu krvi. S obzirom na to, manifestacije angine pektoris postaju rjeđe ili uopće nestaju. Slijedom toga, rizik od infarkta miokarda značajno je smanjen..

Vrste operacija

Operacija na funkcionalnom organu vrlo je teška. Budući da je u ovoj vrsti intervencije važna maksimalna preciznost stručnjaka, srce se na neko vrijeme "oslobađa" rada. U tom se slučaju krv pumpa kroz određene uređaje, odnosno osigurava se takozvana umjetna cirkulacija..

Postoje i druge vrste CABG: bez pomoći umjetne cirkulacije krvi, kada se koristi poseban stabilizator, i endoskopska intervencija s umjetnom cirkulacijom krvi ili njezina odsutnost (rezovi su minimalni).

CABG se također dijeli prema vrsti kalemljenja koja se koristi:

 • Autovenski (veza između krugova cirkulacije krvi je venska posuda samog pacijenta);
 • Autoarterijski (pomoću radijalne arterije pacijenta);
 • Mamarna koronarna arterija (šant znači pacijentovu unutarnju torakalnu arteriju).

Vrsta operacije i šanta postavlja se pojedinačno!

Preoperativna priprema pacijenta

Čim se pacijentu dodijeli premosnica koronarne arterije, pregledat će se uobičajena terapija lijekovima. U pravilu se razrjeđivači krvi, uključujući Aspirin, prekidaju nekoliko tjedana prije intervencije. Pacijent mora na bilo koji način obavijestiti liječnika o lijekovima i ljekovitom bilju koje se koristi bez recepta..

Emotivni stav važan je u preoperativnoj pripremi pacijenta. Što je pozitivniji, to će operacija biti lakša. Liječnik i voljeni mogu liječiti pacijenta da se nosi s tjeskobom..

Hospitalizacija pacijenta kojem je indicirana CABG, u pravilu se događa 5-6 dana prije operacije. Ovo je vrijeme potrebno za detaljnu anketu. Rezultati bi trebali biti u rukama liječnika:

 • opći test krvi;
 • opća analiza urina;
 • EKG / eho-KG;
 • radiografija;
 • ultrazvučni pregled trbušnih organa;
 • presađivanje koronarne arterije;
 • studije cerebralnih žila / žila donjih ekstremiteta.

U prisutnosti dodatnih bolesti, širi se popis metoda pregleda pacijenta.

Pacijenta pregledava anesteziolog dan prije zakazanog zahvata. Prikupljanje rezultata pregleda pomaže uspostaviti taktiku opće anestezije. Osim toga, uoči operacije, pacijentu treba propisati sedative, što omogućuje stabiliziranje sna i dovođenje u red psiho-emocionalnog stanja..

Dan prije operacije obavlja se i kardiokirurg i specijalist za terapijsku gimnastiku. Istodobno, pacijent razgovara s liječnikom koji će operirati sva pitanja od interesa i potpisuje papire koji potvrđuju pristanak na operaciju.

Čim se operacija završi, pacijent će biti odveden na odjel intenzivne njege. Gornji i donji udovi fiksirani su kako bi izbjegli opasne pokrete. Liječnik o tome mora unaprijed obavijestiti pacijenta (tako da se osoba jednostavno ne boji). Nakon što se pacijent probudi (na kraju anestezije), učinak određenih lijekova ne prestaje, što otežava spontano disanje. Do potpunog oporavka spontanog disanja, pluća pacijenta se umjetno provjetravaju.

Duljina boravka u jedinici intenzivne njege temelji se na trajanju same intervencije, brzini oporavka respiratornih funkcija, kao i nizu individualnih karakteristika organizma. Ako nema komplikacija, pacijent ima sve šanse da bude na odjelu dan nakon operacije.

Medicinske sestre i dalje paze na pacijenta primljenog na opći odjel. Oni također kontroliraju sve vitalne znakove pacijenta..

Nekoliko puta dnevno pacijent mora biti testiran. Ne izbjegavajte uzimanje lijekova (antiagregacijski agensi, statini, beta-blokatori, ACE inhibitori), posebne prehrane i kompleksa vježbi disanja. Tijekom prvih nekoliko dana nakon operacije, tjelesna temperatura može se povećati. To je potpuno prirodna reakcija, čak i ako se temperaturi doda obilno znojenje..

Nakon CABG-a, osobi je prijeko potrebna vanjska pomoć: razina tjelesne aktivnosti određuje se pojedinačno u svakom slučaju. U pravilu, pacijentu je u početku dopušteno neko vrijeme sjediti na stolici, a zatim - šetati po sobi, a tek onda nakratko napustiti njene zidove. Duge šetnje bolničkim hodnikom dopuštene su samo malo prije otpusta.

Uz pozitivnu dinamiku, pacijent se može otpustiti iz bolnice nakon 7-10 dana. Šavovi se uklanjaju prije ispuštanja. Potpuno zacjeljivanje događa se tek nakon 5-6 tjedana: pacijent će se morati suzdržati od fizičkog napora, dizanja utega, vožnje automobila. Osoba će se moći vratiti punom životu nakon nekoliko mjeseci (ako profesija pruža sjedilačku sliku), iako puni tečaj oporavka traje šest mjeseci.

Poznato je da se oko 60% pacijenata koji su podvrgnuti premosnici koronarne arterije baje ostati bez kontrole liječnika, odnosno banalno se boji napustiti zidove bolnice. Mnogima se čini da srce neće stajati, a napadi angine pektoris će se vratiti. Ovo je zabluda!

Život nakon premosnice

Novi život - nova pravila! Osoba koja je podvrgnuta operaciji premošćenja koronarne arterije mora zauvijek zaboraviti na ovisnosti. Pušenje je stvarno kontraindicirano, jer povećava rizik od povratka angine pektoris. Ali ono što zaista koristi je aktivnost. Tjelovježba pomaže u normalizaciji metaboličkih procesa, što je također skupo. Između ostalog, prijateljstvo sa sportom dobra je prevencija stresa. Osobama s bolestima koronarnih arterija prikazano je hodanje, vožnja biciklom, pa čak i rad na kopnu.

Jednako je važna pravilna prehrana. Prvo trebate smanjiti hranu s visokom razinom kolesterola / zasićenih masti, odnosno masne mliječne proizvode, slične mesu, jaja. Prednost treba dati ribi, bijelom mesu, hrani s dovoljnim udjelom vlakana.

Presađivanje koronarne arterije (CABG) u inozemstvu

Koronarna premosnica u inozemstvu, na klinikama u zemljama poput Njemačke, Izraela, Austrije i Švicarske, složen je, ali istodobno relativno niskotraumatičan postupak, obnavljajući protok krvi u srčanom mišiću promjenom protoka krvi oko začepljene arterije.

Presađivanje koronarne arterije u inozemstvu izvodi se na takav način da zdrave krvne žile uklonjene s trbuha, nogu, prsa ili ruku obnavljaju normalnu cirkulaciju krvi u srcu. Ova je metoda vrlo učinkovita opcija za liječenje bolesti srca, omogućujući vam uklanjanje neugodnih simptoma kao što su otežano disanje, bol u prsima, vrtoglavica itd. Izbor između tehnika kao što su stentiranje, angioplastika i CABG temelji se na dijagnostičkim podacima i prikladnosti određene operacije..

Prednosti liječenja srčanih bolesti pomoću premosnice koronarnih arterija

Presađivanje koronarne arterije u inozemstvu ima prednosti - postupak traje minimalno 3-6 sati i ne zahtijeva opću anesteziju. Uz to, CABG se izvodi minimalno invazivnom metodom, često koristeći ultra preciznu robotiku i posebne video slike. Presađivanje koronarne arterije u inozemstvu metoda je kardiokirurgije koja omogućuje učinkovito obnavljanje opskrbe srca zaobilazeći bolesne sužene arterije.

Organizacija liječenja premosnice koronarnih arterija u inozemstvu

Ako želite saznati više o liječenju i dijagnostici srčanih bolesti u inozemstvu, a posebno o liječenju by-android presadnicom, tada od naših stručnjaka možete odmah dobiti odgovore na svoja pitanja. Naši stručnjaci ponudit će vam odgovarajuću kliniku i liječnika u ovom području. Također će učiniti sve što je potrebno kako bi vaše putovanje i liječenje prošli na najvišoj razini, a boravak u klinici bio što ugodniji..

Samo nas nazovite na +7 (495) 781 9393 i mi ćemo se potruditi da vam pomognemo!

Također nas možete kontaktirati radi dogovora o liječenju, dijagnostici ili rehabilitaciji u inozemstvu popunjavanjem zahtjeva na našoj web stranici.

Koliko košta bajpas operacija??

Operacija zaobilaženja srčanih žila u Rusiji u prosjeku košta od 150.000 do 1.000.000 rubalja.

Što je operacija srčane premosnice?

Operacija koronarne premosnice najčešća je operacija srca na svijetu. Koristi se za anginu pektoris, za prevenciju i liječenje infarkta miokarda i drugih varijacija koronarne bolesti srca. Za bypass operaciju u većini slučajeva koristi se disekcija prsne kosti, što znači da će nakon takve operacije doći do još duljeg oporavka nego kod alternative - koronarne angioplastike.

Prvih nekoliko dana pacijent bi trebao biti na ventilatoru. Nakon 1-2 tjedna zarastaju samo rane kože, a prsa se obnavljaju šest mjeseci kasnije, a prije toga se njegov integritet održava metalnim šavovima i posebnim medicinskim zavojem dizajniranim da osigura potrebnu razinu odmora. Tijekom operacije uobičajeno je raditi s umjetnom cirkulacijom, pa je prisutnost perfuzionista nužna.

Što određuje cijenu operacije koronarne premosnice

Operacija, iako relativno česta, daleko je od jednostavne. Postoji ogroman broj čimbenika koji utječu na fakturu koja će se izdati.

 • Tehnologija - ako se koristi mini-pristup, tada se troškovi same operacije znatno povećavaju, međutim, razdoblje rehabilitacije bit će puno kraće, jer ova tehnologija ne vrši disekciju prsnog koša.
 • Poteškoća - prije bilo kakve kirurške intervencije, i zapravo prije postavljanja dijagnoze, uobičajeno je provesti pregled kako bi se shvatilo koliko sve teče, koliko će potencijalno biti komplicirana operacija, jesu li rizici veliki, postoji li potreba za tako ozbiljnom intervencijom. I što je gora situacija, skuplja će operacija koštati..
 • Status pacijenta je u Rusiji, ako je pacijent stranac, tada će u većini slučajeva cijepljenje obilaznice koronarnih arterija koštati jedan i pol puta više. Obično postoje popusti za zdravstvene radnike..
 • Kvalifikacija kirurga - što je viša kategorija operativnog liječnika, to će njegove usluge biti skuplje.

Ako vam iznenada zatreba takav postupak, tada morate biti spremni platiti dvostruko ili trostruko više od prvotno naznačene cijene.

Moguće opcije zaobilaženja koronarne arterije i koliko koštaju

 1. Standardna premosnica pomoću umjetne cirkulacije koštat će oko 250 000 rubalja.
 2. Isto, ali točno na srce koje kuca, što je povezano s velikim rizikom, košta oko 180 000 rubalja.
 3. Operacija aorte koja koristi arterije kao šantove koštat će oko 320 000 rubalja. Takva je operacija specifična, iako pouzdanija, ali nije nužna svima..
 4. Bypass operacija pomoću dodatne plastike: proteza zalistaka, protetika vaskularnih odjeljaka itd. Koštat će oko 450 000 rubalja.

Sve cijene su za ruske državljane na teritoriju Rusije.

Primjeri cijena za premosnicu cijepljenja srčanih žila

Stranca koji u Moskvi treba podvrgnuti operaciji plastičnih 3 ventila jednog od najboljih stručnjaka koštat će oko milijun rubalja, isključujući troškove rehabilitacije. Za zdravstvenog radnika u Rusiji isti postupak koštat će oko 700 000, također ne računajući rehabilitaciju. Presađivanje koronarne arterije na živom kucajućem srcu (bez umjetnog krvotoka) za građane Rusije koštat će oko 200 000 rubalja, a za strance oko 350 000.

Kako, gdje i s kim se možete prijaviti za bajpas operaciju

Prvo morate shvatiti da je operacija srca jedna od najtežih operacija koja načelno postoji i nitko neće toliko riskirati ljudski život samo zato što je vlasnik ovog života toliko želio. Osim kirurgije, postoje i mnogi drugi načini za izlječenje koronarne bolesti srca u bilo kojem obliku. Prvo, morate proći cjelovit pregled, ako je ova bolest doista identificirana, tada će liječnik sam objasniti koje su mogućnosti dostupne i on će odlučiti hoće li ići kirurgu.

Uz to, imenovat će i točnu cijenu na temelju rezultata pregleda, ako je intervencija i dalje potrebna. Ne možete naručiti niti se prijaviti ni na jednom web mjestu, možete pronaći samo približne cijene. Potrebu za takvim radnjama procjenjuje samo ljekar koji prisustvuje i samo on može što detaljnije objasniti gdje, kako i tko će operirati.

Presađivanje koronarne arterije u Moskvi

Besplatno savjetovanje o liječenju u Moskvi.
Nazovite 8 (800) 350-85-60 ili ispunite donji obrazac:

Ako vi ili vaši najmiliji trebate medicinsku pomoć, kontaktirajte nas. Specijalisti web mjesta savjetovat će kliniku u kojoj možete dobiti učinkovit tretman:

Presađivanje koronarne arterije

Presađivanje koronarne arterije je kirurška operacija čija je suština formiranje bajpasa oko koronarne arterije zahvaćene aterosklerozom.

Danas se izvode sljedeće vrste koronarne premosnice:

 • koronarna arterija - stvara se premosnica između aorte i zahvaćene žile. Radijalna arterija ili safenska vena noge koristi se kao šant;
 • premosnica koronarne arterije - unutarnja torakalna arterija uzima se za stvaranje šanta.

Izbor materijala za formiranje šanta vrši se pojedinačno, ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta.

Prednosti i nedostatci

Glavna prednost kalemljenja srčanih arterija je sposobnost obnavljanja normalne opskrbe srcem krvlju, poboljšanja kvalitete života pacijenta i povećanja njegovog trajanja. Gotovo se svi pacijenti nakon operacije vraćaju uobičajenom načinu života.

Među nedostacima presađivanja koronarne arterije su vjerojatnost komplikacija i relativno visoka cijena operacije. No, posljednjih godina troškovi intervencije znatno su se smanjili, a broj komplikacija minimaliziran je zbog velikog iskustva kirurga i upotrebe moderne opreme..

Indikacije za premosnicu koronarne arterije

Glavne indikacije za premosnicu koronarne arterije su:

 • angina pektoris 3 - 4 funkcionalna klasa, kada se napadi boli iza prsne kosti promatraju uz malo fizičkog napora ili u mirovanju;
 • nestabilna angina pektoris, progresivna ili prva;
 • postinfarktni uvjeti, mjesec dana nakon oporavka;
 • sužavanje tri ili više koronarnih žila za 50% ili više;
 • suženje jedne koronarne žile za 75% ili više prema koronarnoj angiografiji.

Odluku o preporučljivosti presađivanja koronarne arterije donosi liječnik koji sudjeluje zajedno s kardiokirurgom, uzimajući u obzir dodatne podatke o pregledu, kliničku sliku i individualne karakteristike pacijenta.

Kontraindikacije za premosnicu koronarne arterije

Kontraindikacije za premosnicu koronarne arterije:

 • dijabetes melitus tijekom razdoblja dekompenzacije zbog povećane vjerojatnosti za trombozu i koagulopatiju;
 • akutni zarazni procesi relativna su kontraindikacija. Operacija se izvodi nakon tretmana i potpunog oporavka;
 • dekompenzirano zatajenje dišnog sustava;
 • zloćudne bolesti - premosnica koronarne arterije dopuštena je tek nakon radikalnog liječenja i postiže se stabilna remisija;
 • bolesti jetre i bubrega, popraćene funkcionalnim zatajenjem;
 • sužavanje krajnjih dijelova koronarnih arterija;
 • opsežni akutni infarkt miokarda - operacija je dopuštena najranije mjesec dana nakon oporavka.

Još jedna kontraindikacija za premosnicu koronarne arterije je ozbiljna kardioskleroza. U ovom slučaju kardiomiociti se zamjenjuju vezivnim tkivom, a operacija neće donijeti željeni učinak..

Trening

Priprema za presađivanje koronarne arterije odvija se prema sljedećem algoritmu:

 • dva tjedna prije planirane intervencije, pacijentu se propisuju razrjeđivači krvi;
 • ako pacijent uzima bilo kakve lijekove za druge bolesti, oni se otkazuju ili se doza prilagođava na takav način da se minimalizira vjerojatnost komplikacija;
 • otprilike tjedan dana prije premosnice koronarne arterije, pacijent je primljen na stacionarni odjel radi instrumentalnog pregleda (koronarna angiografija, ultrazvučno skeniranje srčanih žila, doplerorafija)
 • dan prije zaobilazne operacije, pacijenta savjetuje anesteziolog-oživljavač. Pojasnit će prisutnost alergija na lijekove, izmjeriti krvni tlak, proučiti povijest života i sastaviti plan za anesteziju;
 • navečer prije operacije, pacijentu se preporučuje uzimanje sedativa;
 • jesti prije intervencije dopušteno je najkasnije do 18.00 sati.

Za higijenske postupke preporučuje se redoviti tuš. Ako je potrebno, brijete dlake na prsima za muškarce.

Koronarna premosnica

Uobičajeno se operacija koronarne premosnice može podijeliti u sljedeće faze:

 • uvođenje pacijenta u anesteziju;
 • odabir netaknute posude koja će poslužiti kao ranžir;
 • otvaranje škrinje;
 • mobilizacija srca i okolnih tkiva;
 • stvarajući zaobilazni put za protok krvi. Ako postoji nekoliko zahvaćenih područja, tada se koristi više od jednog umjetnog osiguranja;
 • provjera funkcionalnosti šanta, šivanje rane.

Trajanje premosnice koronarne arterije - 3 - 4 sata.

Gdje se radi operacija koronarne premosnice u Moskvi

Koronarna premosnica u Moskvi radi se u privatnim i javnim kardiološkim klinikama. Pri odabiru ustanove, pacijent se može savjetovati s liječnikom, prijateljima, poznanicima, proučiti recenzije na webu i, uzimajući u obzir vlastite mogućnosti i preferencije, odabrati odgovarajući medicinski centar.

Državne klinike

Od javnih klinika u kojima se vrši presađivanje koronarne arterije, mogu se razlikovati:

 • Gradska klinička bolnica. VV Veresaeva (ranije GKB br. 81);
 • Gradska klinička bolnica imena S.P. Botkin;
 • Savezni znanstveni i klinički centar (FNKTs FMBA) specijaliziranih vrsta medicinske njege i medicinskih tehnologija Federalne medicinske i biološke agencije Rusije;
 • Istraživački institut za hitnu medicinu imena N.V. Sklifosovsky;
 • Prvo moskovsko državno medicinsko sveučilište nazvano po I.M. Sechenov;
 • Glavna vojna klinička bolnica nazvana po akademiku N.N. Burdenko;
 • Nacionalno medicinsko-kirurško središte nazvano po N.I. Pirogov.

Važno je shvatiti da se čak i u državnim klinikama cijepljenje koronarnih arterija vrši uz naplatu..

Privatne kardiološke klinike u Moskvi

Privatne kardiološke klinike u Moskvi su:

 • Klinička bolnica na Yauzi;
 • Medicinsko-dijagnostički centar (LDC) PATERO KLINIKE;
 • MEDSI mreža medicinskih klinika.

Troškovi operacije premošćavanja koronarne arterije u privatnim klinikama nešto su veći od onih u javnim ustanovama.

Troškovi premošćavanja koronarne arterije

Cijena operacije koronarne premosnice individualni je pokazatelj koji ovisi o podacima kliničke slike, rezultatima dodatnog pregleda i individualnim karakteristikama pacijenta. Točne cijene bit će poznate nakon sveobuhvatnog pregleda pacijenta i izrade operativnog plana. Za preliminarne cijene obratite se administratoru odabrane klinike.

Prednosti plaćene koronarne premosnice

Glavne prednosti plaćenog premoštavanja koronarne arterije su:

 • prijem po dogovoru, bez dugih redova, gubljenja vremena i živaca;
 • ugodni uvjeti boravka u klinici;
 • sposobnost samostalnog odabira liječnika;
 • pristojan i pun poštovanja odnos prema pacijentu;
 • najkraće razdoblje oporavka.

Mnoge plaćene klinike uključuju obroke pacijenta u cijenu liječenja, što je dodatni plus za nerezidente.

Kvota za premosnicu koronarnih arterija

Da biste dobili kvotu za presađivanje koronarne arterije, trebate kontaktirati kardiologa u vašem prebivalištu i sa sobom ponijeti sve dostupne rezultate ispitivanja. Na temelju njihovih podataka liječnik će izraditi izvadak iz ambulantne kartice i izdati pacijentu zdravstveni certifikat. U roku od tri radna dana dokumente će razmotriti poliklinička komisija. Ako je njezin odgovor potvrdan, pacijent će moći prikupljati i predavati dokumente regionalnom povjerenstvu. Ovo tijelo sastaje se deset radnih dana. Nakon potvrde, dokumenti će se proslijediti poštom odabranoj medicinskoj ustanovi. Također postoji komisija za kvote koja će odrediti uvjete liječenja i o tome obavijestiti pacijenta u roku od deset radnih dana..

Oporavak nakon premošćivanja koronarne arterije

Prvih nekoliko dana nakon premosnice koronarne arterije, pacijent je na odjelu intenzivne njege. Za to vrijeme liječnici pažljivo prate rad srca, krvni tlak i druge vitalne pokazatelje. Nakon stabilizacije stanja pacijenta, premješta se na opći odjel. Otpust iz bolnice odvija se nekoliko tjedana nakon operacije. Tada se rehabilitacija prikazuje u specijaliziranim centrima, sanatorijskom liječenju.

Šest mjeseci nakon presađivanja koronarne arterije, pacijentu se zabranjuje teška tjelesna aktivnost. Dozvoljeno je podizati uteg ne veći od 3 - 4 kg u obje ruke.

Hodanje je dozvoljeno, ali bez preopterećenja. Korak bi trebao biti spor. Da bi se izbjegao venski-limfni zastoj, pacijentu se preporučuju kompresijski odjevni predmeti..

Što se tiče prehrane, prvih nekoliko mjeseci preporučuje se prehrana bogata željezom, proteinima i vitaminima. Nakon toga pacijent prelazi na anti-aterosklerotsku prehranu, koja uključuje konzumaciju velike količine povrća i voća, nemasnog mesa, plodova mora i biljnih masti.

Koliko će trajati rezultat

Izgledi nakon presađivanja koronarne arterije su dobri. Vjerojatnost infarkta miokarda i iznenadne srčane smrti smanjuje se za 2 do 4 puta. U idealnim uvjetima, šant traje 10-15 godina, ali ima pogrešaka, pa biste trebali računati na 8-9 godina. Nakon toga, pacijentu će možda trebati druga operacija..

Moguće komplikacije nakon operacije srčane premosnice

Glavne komplikacije nakon presađivanja koronarne arterije uključuju:

 • moždani i srčani napadi;
 • kršenje procesa fuzije prsne kosti;
 • tromboza;
 • krvarenje;
 • sindrom boli;
 • iznenadna srčana smrt.

Važno je shvatiti da je vjerojatnost komplikacija uz visokokvalitetno izvođenje operacije minimalna, a blagodati njegove provedbe znatno premašuju rizik od komplikacija.

Ovi će vam članci također biti korisni

Popis medicinskih organizacija koje pružaju HMP na teret proračuna

Ako vi ili vaši najmiliji trebate medicinsku pomoć, kontaktirajte nas. Specijalisti web mjesta savjetovat će kliniku u kojoj možete doći.

Rak srca je zloćudni tumor smješten u jednom od slojeva imenovanog organa. Maligne novotvorine u.

Prema WHO-u, posljednjih godina uočena je visoka stopa smrtnosti kod bolesnika sa srčanim patologijama, što je više.

Jedinstvene operacije na srcu u Izraelu

Ako vi ili vaši najmiliji trebate medicinsku pomoć, kontaktirajte nas. Specijalisti web mjesta savjetovat će kliniku u kojoj možete doći.

Besplatno savjetovanje o liječenju u Moskvi.
Nazovite 8 (800) 350-85-60 ili ispunite donji obrazac:

Koliko košta operacija srčane premosnice?

konzultacija
8 800 222 11 70
iz Rusije poziv je besplatan

 • O klinici
 • Klinički liječnici
 • O hospitalizaciji
 • Pitanje liječniku
 • Informacije o CHI
 • vijesti
 • Dopisivanje s liječnikom
 • Recenzije liječenja
 • Troškovi
 • Fotografije gangrene

vijesti

Sveruska konferencija vaskularnih kirurga u Jaroslavlju
13. do 15. rujna 2018. godine u Jaroslavlju je održana konferencija Ruskog društva angiologa i vaskularnih kirurga. Liječnici našeg centra aktivno su u tome sudjelovali. Izrađene prezentacije i klinički slučajevi. Odjeljak o kritičnoj ishemiji moderiran je. Općenito, konferencija je održana na kvalitativno novoj razini, koristeći moderne interaktivne tehnologije. Potaknula je značajan interes u profesionalnom okruženju. 16. rujna 2018

dodatne informacije

Kolika je cijena liječenja

1. Trošak kirurške intervencije najskuplja je faza liječenja povezana s upotrebom visokotehnološkog materijala i opreme za jednokratnu upotrebu.

2. Trošak blagodati anestezije - anestetički tim radi na svakoj operaciji, koji kontrolira bezbolnu intervenciju i kontrolu vitalnih parametara.

3. Troškovi liječenja u klinici, uključujući troškove lijekova, obloge, testove i dodatne preglede, rad osoblja klinike za njegu po danu kreveta.

Korisna informacija

Kako se utvrđuje trošak operacije

1. Trošak jednokratnog potrošnog materijala za operaciju (stenti, vodilice, angiografske sonde i kateteri) najskuplja je stavka izdataka.

2. Troškovi amortizacije kirurškog instrumenta, angiografske jedinice, opreme za praćenje i kirurške zahvate, troškovi električne opskrbe operacijskoj sali - 10% troškova operacije.

3. Troškovi tekućih i redovitih radova na održavanju sterilnosti prostorije i aseptične ventilacije operacijske sobe - 5%.

4. Plaća osoblja (kirurga, anesteziologa, operativnih sestara, anesteziologa i medicinskih sestara) - 20%.

Profitabilnost otvorene kirurgije je 10%, endovaskularne - 5%.

Nogu spašavamo gangrenom! Nazovite 8 (800) 222 11 70 (besplatno u Rusiji)

Standardni naziv liječenjaStandardni trošak liječenja
Ambulantna dijagnostika
Uvid u dokumente pacijenta u ambulanti (pregled izvadaka, fotografija, angiograma, CT diskova)1000 rubalja
Konzultacije vaskularnog kirurga2000 rubalja
Konzultacije vodećeg vaskularnog kirurga klinike Kalitko I.M.3000 rubalja
Ultrazvučno angioskaniranje arterija donjih ekstremiteta2000 rubalja
Ultrazvučno skeniranje vena donjih ekstremiteta1500 rubalja
Ultrazvučno angioskeniranje velikih arterija glave2000 rubalja
Transkranijalni ultrazvučni pregled1500 rubalja
Ehokardiografija2000 rubalja
Kontrastna angiografija donjih ekstremiteta20 000 rubalja
Selektivna angiografija perifernih žila20 000 rubalja
Koronarna angiografija20 000 rubalja
Multispiralna CT angiografija jednog bazena20 000 rubalja.
Procijenjeni trošak stacionarnog liječenja
(nije javna ponuda)
Liječenje kritične ishemije donjih udova bez gangrene220 000 rubalja
Liječenje gangrene donjih udova250 000 rubalja
Liječenje akutne ishemije donjih udova dijalizom250 000 rubalja
Liječenje patologije karotidne ili vertebralne arterije220 000 rubalja
Liječenje aneurizme aorte (otvorena operacija)300 000 rubalja
Liječenje endovaskularne aneurizme EVAR1.000.000 rubalja
Hitna operacija srčanog udaraBesplatno prema polici obveznog zdravstvenog osiguranja
Rutinsko liječenje CHD (angioplastika i stentiranje)230 000 rubalja

Cijena koronarne angiografije i intervencija na žilama srca

Naziv usluge

Cijena u rubljama


Dijagnostika i operacije

Zračna koronarna angiografija - ambulantno19800Femoralna koronarna angiografija pomoću uređaja za spajanje (AngioSeal) - ambulantno30.000Angiografija aorto-koronarnih graftova (uz koronarnu angiografiju)11000Angioplastika i stentiranje jedne koronarne arterije u lezijama tipa A prema ACC / AHA klasifikaciji (isključujući troškove implantacije stenta)55000Angioplastika i stentiranje jedne koronarne arterije u lezijama tipa B prema ACC / AHA klasifikaciji (isključujući troškove implantacije stenta)66000Angioplastika i stentiranje jedne koronarne arterije u lezijama tipa C prema ACC / AHA klasifikaciji (isključujući troškove implantacije stenta)88000Angioplastika i stentiranje jedne koronarne arterije u slučaju lezije bifurkacije (isključujući troškove implantacije stenta)110.000

Ugradnja stenta koji ne ispire lijekove

Implantacija jednog koronarnog stenta koji ne eluira (Tsunami Gold, Kaname) - Terumo, Japan27500Implantacija jednog koronarnog stenta koji ne eluira lijek (Liberte) - Boston, SAD55000


Implantacija biorazgradivih stentova koji otklanjaju lijekove

Implantacija jednog koronarnog stenta koji eluira lijek (Nobori) - Terumo, Japan55000Ugradnja implantacije koronarnog stenta s jednim lijekom (Xience) - Abbott, Belgija99000Implantacija jednog koronarnog stenta koji eluira lijek (Taxus, Promus) - Boston, SAD120.000Ugradnja jedne upijajuće biološke skele (Absorb) - Abbott, Belgija150.000


Instaliranje pacemakera

Implantacija jednokomornog trajnog elektrostimulatora (St. Jude Medical), SAD (bez troškova uređaja)66000Implantacija dvokomornog trajnog elektrostimulatora (St. Jude Medical), SAD (bez troškova uređaja)77000

Trošak otvorenih transakcija

naziv operacijeTrošak, trljanje)Anestezija 20% troškova operacije
Aortna kirurgija
Kirurški pristup torako-trbušnoj aorti110.000Narkoza
Aorto-femoralna zaobilaznica132.000Epiduralna anestezija
Aorto-bifemoralno ranžiranje176.000Epiduralna anestezija
Aorto-bifemoralna protetika s replantacijom visceralnih grana198.000Narkoza
Resekcija aneurizme aorte trbušne šupljine220.000Narkoza
Uklanjanje suppurativnog aortnog vaskularnog grafta165.000
Operacija bedrene kosti
Operacija aksilarno-femoralne premosnice121.000Epiduralna anestezija
Femoral Femoral Cross Bypass110.000Epiduralna anestezija
Proširena profundoplastika mikrohirurškom tehnikom110.000epiduralna anestezija
Iliofemoralna bajpas operacija110.000Epiduralna anestezija
Femoropoplitealno proksimalno ranžiranje110.000Epiduralna anestezija
Profundoplastika66.000
Operacija arterije ispod koljena
Femoro-distalno-poplitealni obilaznica in situ121.000Epiduralna anestezija
Prikupljanje i stvaranje autovenoznog grafta (izvan područja operiranog uda) + uz cijenu operacije33000Epiduralna anestezija
Stvaranje kompozitnog šanta (iz nekoliko područja autooveina, pomoću veno-venskih anastomoza ili PTFE-čunjaste proteze s venom) + na cijenu operacije55000Epiduralna anestezija
Otvorena ili poluzatvorena endarterektomija i popravak arterija za manje od 10 cm44000Epiduralna anestezija
Otvorena ili poluzatvorena endarterektomija s plastikom preko 10 cm55000Epiduralna anestezija
Mikrohirurško tibioperonealno ranžiranje132.000Epiduralna anestezija
Mikrokirurško presađivanje tibije u potkoljenici (dvostruko)145.200 (181.500)Epiduralna anestezija
Mikrohirurška revaskularizacija stopala181.500Epiduralna anestezija
Mikrohirurška operacija peronealnog bajpasa181.500Epiduralna anestezija
Operacije na karotidnim, kralješničkim i intrakranijalnim arterijama
Karotidna endarterektomija s privremenim šantom143000Opća anestezija
Operacija patološke vijugavosti karotidnih arterija121000Lokalna anestezija + sedacija
Operacije na I odjelu kralješničke arterije126500Opća anestezija
Operacije na III odjeljku kralješničke arterije165000Opća anestezija
Karotidno subklavijsko ranžiranje121000Opća anestezija
Operacija izlaska iz prsnog koša110.000Opća anestezija
Uklanjanje cervikalnog rebra132000Opća anestezija
Ekstra-intrakranijalna mikroanastomoza220.000Opća anestezija
Ostale operacije
Skeletonizacija arterija kod Parkes-Weberove bolesti110.000Epiduralna anestezija
Dijagnostička revizija arterija33.000Epiduralna anestezija
Stvaranje izvorne arteriovenske fistule33.000Epiduralna anestezija
Tromboembolektomija66000Epiduralna anestezija
Profundoplastika66000epiduralna anestezija

Troškovi angioplastike i stentiranja perifernih arterija

Periferne arterijske intervencije

Naziv intervencijeCijena u rubljama
Uklanjanje tromba iz arterije uporabom tehnologije Rotarex Straub165.000
Angioplastika jedne arterije (pomoću jednog balona)88.000
Ugradnja stent grafta u ilijačnu ili površinsku femoralnu arteriju220.000
Instalacija jednog stenta110.000
Rekanalizacija začepljenja arterija nogu pomoću posebnog potpornog katetera55.000
Angioplastika arterija stopala i plantarnog luka retrogradnim pristupom165.000
Fiksna implantacija šupljeg filtra88.000

Intervencije na karotidnim arterijama

Umetanje posebnog stenta u unutarnju karotidnu arteriju110.000
Instalacija posebne zamke za unutarnju karotidnu arteriju110.000
Stentiranje intracerebralnog dijela unutarnje karotidne arterije165.000
Angioplastika unutarnje karotidne arterije jednim posebnim balonom88.000

Troškovi plastične kirurgije i amputacije

Mikrohirurška transplantacija mišićno-kožnih režnja200.000
Mikrohirurška otočna plastika oštećenja tkiva150.000
Amputacija kuka50.000
Gritti osteoplastična amputacija bedra60.000
Fascioplastična amputacija potkoljenice50.000
Osteoplastična amputacija potkoljenice prema Pirogovu60.000
Reamputacija potkoljenice, stvaranje panjeva50.000
Resekcija stopala (uključujući otvaranje dijabetičke flegmone)50.000
Amputacija prsta8000
Nekrektomija površinskih tkiva 1% tjelesne površine6000
Presađivanje kože podijeljenim presadkom kože 1%8000
Rekonstruktivna plastična kirurgija 1. kategorije složenosti - izrezivanje čira i rana uz zatvaranje lokalnih tkiva bez mobilizacije.20.000
Rekonstruktivna plastična kirurgija 2. kategorije složenosti - plastična kirurgija s režnjevima kože s mobilizacijom30.000
Rekonstruktivna plastična kirurgija treće kategorije složenosti, uporaba mišićnih režnja i resekcija kosti u složenim ranama potkoljenice50.000
Rekonstruktivna plastična kirurgija 4. kategorije složenosti (plastična kirurgija potpornih površina stopala s lokalnim tkivima)70.000
Rekonstruktivna plastika potpornih površina stopala pomoću pomaknutih mišićno-kožnih režnja i intervencija na kostima150.000

Troškovi bolničkog liječenja

Naziv usluge

Cijena u rubljama

Noćenje s troškovima droge, hrane i preljeva10000

Liječenje u sustavu obveznog zdravstvenog osiguranja

U 2017. godini naša je klinika dobila određena sredstva iz fondova obveznog medicinskog osiguranja za liječenje suženja arterija. To omogućuje da se pojedine vaskularne operacije BESPLATNO izvode za pacijente.

Popis operacija izvršenih u našoj klinici prema polici obveznog zdravstvenog osiguranja:

 • Stentiranje karotide
 • Angioplastika i stentiranje arterija donjih udova.
 • Angioplastika arterija potkoljenice

Razdoblje hospitalizacije je 4 krevetna dana. Da biste iskoristili liječenje prema polici obveznog zdravstvenog osiguranja, u svojoj poliklinici morate dobiti uputnicu u obliku 057 / y za liječenje na Klinici za inovativnu kirurgiju LLC, proći potrebne testove i ugovoriti sastanak s našim stručnjacima.

Dodatni tretman u iznosu od resekcije nekroze, rekonstruktivne plastične kirurgije i bypass operacije provode se samo uz naplatu.

U 2017. godini naša je klinika primila opseg visokotehnološke medicinske pomoći u endovaskularnoj kirurgiji zbog akutnog koronarnog sindroma. 7 dana u tjednu radimo na infarktu i nestabilnoj angini pektoris.

Možete pojasniti mogućnost liječenja u obveznom medicinskom osiguranju tijekom savjetovanja s našim specijalistom na Klinici za inovativnu kirurgiju u Klinu ili u Inovativnom vaskularnom centru u Moskvi. Savjetovanje i pregled se plaćaju.

Najbolji nootropni lijekovi

Tablete za snižavanje kolesterola